Kryssis, seglarskola för de små

Dagläger KRYSSIS, Optimistläger

Pga för få ideella krafter runt detta läger, har vi inte möjlighet att bedriva lägret detta år. Är Du intresserad av att hjälpa till och få igång lägret igen 2021? hör av er till kansliet för mer information stockholmskretsen@sxk.se
Lägret på Malma Kvarn kör vi på med som vanligt och era barn är välkomna att gå där från det året de fyller 10 år.

Kryssis är ett dag-läger för barn mellan 8 och 12 år. Syftet är att lära sig segling från grunden, både genom teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

Kryssis håller till på Stora Hunduddens varvsförening. Flottan består av 12 st Optimistjollar. Lägren är således små och exklusiva med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning mellan 9.00 till 16.00. Barnen har med sig egen lunch som äts antingen ute om vädret tillåter, eller i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

Kryssis, startades 2012, och drivs av SXKs Stockholmskrets som bedrivit seglarläger för barn ute i Stockholmsskärgård sedan 1946.

Är du intresserad, kontakta SXK Stockholmskrets via följande länk.